Hospice Ter Reede voorgedragen voor keurmerk Prezo Hospicezorg

Als eerste hospice in Zeeland is het Hospice Ter Reede van WVO Zorg voorgedragen voor het keurmerk Prezo Hospicezorg. Het keurmerk geeft aan dat er binnen het  hospice zorg van hoge kwaliteit gegeven wordt. Niet alleen aan cliënten, ook wel gasten genoemd, maar ook aan hun naasten. Naast de goede zorg werd door de auditoren de prettige ambiance en omgeving van het Hospice Ter Reede geroemd.  Het hospice is gelegen in Ter Reede, aan de Koudekerkseweg in Vlissingen.

De meeste mensen blijven het liefst tot het eind van hun leven thuis in hun eigen omgeving. Soms gaat dat niet meer, om welke reden dan ook. Dan kan een hospice een warm en gastvrij huis zijn voor mensen die nog maar kort te leven hebben. Een huis waar persoonlijke  wensen centraal staan. De zorg is in handen van een team van speciaal hiervoor opgeleide (palliatieve) verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, therapeuten maar ook bijvoorbeeld een geestelijk verzorger. Vrijwilligers spelen eveneens een belangrijke rol binnen het hospice .
Het keurmerk Prezo Hospicezorg toetst de merkbare uitkomsten van de zorg voor cliënten en naasten, daarbij staat het cliëntperspectief centraal. Onafhankelijke toetsing maakt de kwaliteit in het hospice inzichtelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)