Druk bezochte Open dag nieuwe locatie WVO Zorg op het Scheldekwartier  

WVO Zorg hield zaterdag 11 november een open dag in het nieuwe Scheldehof. De locatie is gebouwd op de plek van de voormalige Zware Plaatwerkerij op het Vlissingse Scheldekwartier en is ter vervanging van het huidige zorgcentrum Scheldehof en verpleeghuis Weyevliet.

klik op de foto voor een rondje Open Dag

Tussen 10.00 en 15.00 uur was het dringen bij het Scheldehof. Via een looproute door het gebouw kon men kennismaken, een informatiemarkt en de tentoonstelling ‘Scheldekwartier: toen en nu’. Daarnaast maakten bezoekers op de open dag kennis met de faciliteiten van de nieuwe locatie. Het gebouw ligt aan de Peperdijk, vlakbij de parkeergarage aan het Scheldeplein.

Vanaf 13 november nemen de eerste verpleeghuisbewoners hun intrek in de nieuwe locatie. Jan de Graaf, bestuurder van WVO Zorg, over de nieuwe locatie: ‘We hebben hier gebouwd op een plek met een historische betekenis, waarbij we industrieel erfgoed hebben hergebruikt en geïntegreerd tot een omgeving waar we een mix van wonen, zorg, recreëren en ontmoeten kunnen bieden. We willen een fijne woonomgeving bieden aan onze bewoners, maar ook een culturele en sociale functie realiseren voor mensen in de omgeving. Daarnaast biedt deze locatie studenten de mogelijkheid om in de praktijk kennis en ervaring op te doen en projectonderzoek te verrichten. Het nieuwe Scheldehof is duurzaam. Zo liggen er zonnepanelen op het dak, is op veel plaatsen triple glas gebruikt en wordt er gekoeld en verwarmd met aardwarmte. Nieuwe technologieën in een oud gebouw: het kan gewoon.’

Scheldehof bestaat uit groepswoningen met binnentuin voor mensen met dementie en appartementen waar o.a. mensen met lichamelijke klachten gaan wonen. Daarnaast bestaat het complex uit huurappartementen voor senioren. Op de begane grond zijn voorzieningen die zowel voor bewoners als buurtbewoners toegankelijk zijn zoals een restaurant, theaterzaal/bioscoop, kapper en een atelier.

Kop van het Dok
Het plan is om op de Kop van het Dok gelegen tussen de helling en de Scheldegarage, zowel sociale huurappartementen als koopappartementen te bouwen. Het idee is om het nieuw te bouwen complex met een luchtbrug te verbinden met het nieuwe woonzorgcentrum Scheldehof.

Als zorgaanbieder wil WVO zorg bij voorkeur woningen realiseren in de Kop van het Dok bestemd voor senioren en voor mensen die zorg nodlg hebben. Mocht er zorg nodig zijn, dan kan deze gemakkelijk en dichtbij worden geregegeld met behulp van de uitgebreide zorgfaciliteiten van het naastgelegen woonzorgcentrum. Van huishoudelijke hulp tot maaltijdservice. Van hulp bij revalidatie tot advies over hulpmiddele. En van tijdelijk hulp tot langdurige verzorging en verpleging aan huis.
Naar verwachting zijn de appartementen aan de Kop van het Dok in 2020 gereed.

Wilt u op de hoogte blijven van het project Kop van het Dok? Meldt u zich dan aan als geïnteresseerden via het Zorginformatiepunt (ZIP) van WVO Zorg via mailadres: zip@wvozorg.nl telefonisch via te; 0118-448 678 of kijk op WVO zorg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)