Kinderboerderij Paardoes uit Vlissingen wint Dierendagbonus én heerlijke groentetaart voor dieren

De bezoekers van kinderboerderij Paardoes uit Vlissingen dragen het milieu én de boerderij duidelijk een warm hart toe. Kinderboerderij Paardoes was dit jaar namelijk één van de drie gelukkige winnaars van de Wecycle Dierendagbonus. Bezoekers van deze kinderboerderij leverden de meeste kleine apparaten in voor recycling en als dank daarvoor krijgt de boerderij een mooi bedrag én een heerlijke groentetaart voor de dieren. Alle 170 kinderboerderijen maakten kans op de bonus. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

De opdracht was simpel: lever van 26 september tot en met 4 oktober zo veel mogelijk kleine elektrische apparaten in bij de Wecycle-inleverbakken op de plaatselijke kinderboerderij. Bezoekers konden daarbij inchecken met hun smartphone via GPS, dus vals spelen was er niet bij. De drie boerderijen met de meeste ‘check-ins’ ontvangen een cheque van €250, om te besteden aan het gebouw of de dieren. Ook de mensen die incheckten maakten kans op een prijs, in de vorm van een cadeaubon voor een smakelijke high-tea.

“Met deze speciale Dierendagactie willen we de kinderboerderijen kans geven op iets extra’s als dank voor de samenwerking”, vertelt Jan Vlak, directeur van Wecycle. “Kinderboerderijen zijn een belangrijke inleverplek voor Wecycle. Jaarlijks krijgen we zo’n 45.000 kleine apparaten binnen via de kinderboerderijen. De boerderijen leveren daarnaast een grote bijdrage aan het voorlichten van kinderen en hun (groot)ouders over recycling.”

De ingeleverde apparaten worden uiteraard gerecycled, waardoor de grondstoffen een tweede leven krijgen. Daar krijgen de boerderijen ook iets voor terug. Jaarlijks ontvangen zij van Wecycle een sponsorbijdrage van €250 als dank voor de inspanningen. Een bedrag dat de boerderijen kunnen besteden aan onderhoud of materialen voor de kinderboerderij. Inmiddels zijn landelijk 170 kinderboerderijen partner van Wecycle.

Foto: Wecycle: Kinderboerderij Paardoes uit Vlissingen wint de Wecycle Dierendagbonus 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)