Op burendag Wijkcentrum ‘De Burgerij’ officieel geopend

VLISSINGEN/PAAUWENBURG 23 september. Enige tijd geleden moest wijkcentrum Majoraat de deuren sluiten. De stichting Majoraat ging failliet. Jammer, vonden heel veel mensen. Gelukkig zetten veel vrijwilligers en een nieuw stichtingsbestuur zich in om een doorstart te realiseren. Ook de wijkraad droeg een steentje bij.
Zij slaagden erin met elkaar het wijkcentrum nieuw leven in te blazen. Op 4 september gingen de deuren van het nieuwe wijkcentrum open onder de naam De Burgerij en vandaag was het 'moment suprême', de feestelijke officiële opening van het Wijkcentrum 'De Burgerij' door Wethouder John De Jong.

De bewoners van de wijk konden informatie inwinnen bij diverse actieve wijkorganisaties waaronder de Wijkraad, Buurtpreventie, Huurdersvereniging L’escaut, Zorgstroom-dagbesteding, Wijkteamzorgstroom.
Ook zijn er afspraken gemaakt met een aantal organisaties die er hun activiteiten weer opstarten. Bridgen, knutselen, dansen, koersballen. De deelnemers zijn blij op de oude stek terecht te kunnen.

Voor de kinderen was er een springkussen konden geschminkt worden.

Onder het genot van een kopje koffie/thee met wat lekkers, kon men kennis maken met de Stichting "De Burgerij" en horen en zien wat zij zoal te bieden hebben.
Emté en Bakker Piet Daane zorgden voor wat lekkers bij de koffie en Hans Vers trakteerde de kinderen op mandarijnen!

Kortom het werd één grote happening voor de belangstellenden.

klik op de foto voor een impressie van de opening

Mensen die ideeën of wensen hebben voor het wijkcentrum kunnen dit mailen naar:
wijkcentrumdeburgerij@gmail.com

http://www.wijkcentrumdeburgerij.nl/index.php

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)