De kop is eraf
Festival Onderstroom zet Vlissingen weer op de kaart

VLISSINGEN - Donderdagavond 6 juli pakten dreigende wolken zich samen boven het festivalterrein van Onderstroom aan de boulevard.  Dat weerhield genodigden en eerste festivalbezoekers er niet van de officiële opening en enkele voorstellingen bij te wonen. Het was dan ook gezellig druk aan het begin van de avond. Foodtruckers waren nog druk bezig om hun heerlijkheden te bereiden in afwachting van het publiek.
Onno Bakker, directeur van de Cultuurwerf, hield een korte openingstoespraak. Daarin memoreerde hij dat het dit jaar de 36ste editie is van wat ooit het straatfestival was. Inmiddels is dat uitgegroeid tot het wervelende festival ‘Onderstroom’. Dit jaar alweer voor de tiende keer.
“Maar”, vroeg hij zich met enige weemoed af, “kan het festival in zijn huidige vorm wel blijven voortbestaan. Het is een steeds moeilijkere zaak om voldoende geld bijeen te krijgen nu subsidies wegvallen”.
Hij riep daarom iedereen op ‘vriend van het festival’ te worden en zo de organisatoren te steunen.


Opening
Aan burgemeester Bas van den Tillaar de eer om het festival officieel te openen.
Hij noemde zich een trotse burgemeester. Trots op wat ook dit jaar weer met Onderstroom tot stand is gebracht in zijn gemeente. Hij roemde de bijzondere reputatie van het festival dat naadloos aansluit bij Vlissingen als werk- en havenstad. Het brengt culturen bij elkaar.
Van den Tillaar schuwde niet het probleem van de financiën te noemen. Vlissingen moet als artikel 12 gemeente de tering naar de nering zetten en daardoor keuzes maken. Dat heeft ook consequenties voor tal van evenementen in de gemeente. Hij is blij dat de activiteiten die nog wél doorgang vinden tot stand kunnen komen door een goed cultureel ondernemerschap.
Toen was het tijd voor de officiële openingshandeling. Door het indrukken van een grote rode knop zette de burgemeester een confettikanon in werking. Tal van gekleurde snippers daalden neer op de toeschouwers.

Spektakel in het circus
Die toeschouwers begaven zich daarna massaal naar de tent van Cirque Pardi. Voor ze naar binnen mochten, richtten de blikken zich naar boven waar hoog in de lucht een koorddanser zijn ‘kunsten’ liet zien.
De voorstelling zelf is een moderne circustheatershow.
Spannende acrobatiek in de nok van de tent. Aan lange touwen en met een hoepel toonden de artiesten wervelende acrobatiek. Moderne slangenmensen aan het werk.
Afgewisseld met acts op de grond en livemuziek.
Cirque Pardi gooit niet voor niets in heel Europa hoge ogen met zijn voorstellingen.
Nog te zien op vrijdag 7  en zaterdag 8 juli om 19.00 uur en op zondag om 16.00 uur.klik op een foto voor een beeldverslag

Meer informatie over het porogramma staat op festivalonderstroom.nl

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)