Diplomafeest VoorleesExpress Walcheren

Vlissingen 29 juni -
Vandaag werd de vierde ronde van het VoorleesProject afgesloten in de Open Wijkschool De Combinatie. Het voorleesproject Walcheren van Bibliotheek Vlissingen heeft de succesvolle voorleesrondes vandaag op feestelijke wijze gevierd. Het welkomswoord was in de vertrouwde handen van Kees Hamann directeur bij Bibliotheek Vlissingen.
De feestelijke middag begon met een met een voorstelling over de Gruffalo (naar het bekende prentenboek) voor de kinderen.
Daarna volgde het "moment suprême" de diploma uitreiking door wethouder Josephine Elliott en de voorlezers. Het werd een gezellige chaotische happening en vele blijde gezichten die eindigde met een 'High Tea' voor alle aanwezigen.

Ervaringen voorlezers

Voor het gros van de voorlezers was het hun eerste ervaring met voorlezen aan kinderen met een taalachterstand. Daarnaast kregen ze te maken met een gezin uit een ander land met andere cultuur en andere gewoonten. Denise van den Dries van VoorleesExpress Vlissingen: “Het is leerzaam voor beide groepen. De voorlezers zijn erg enthousiast want ze merken de vooruitgang bij de kinderen. Velen hebben met kind en gezin in de loop der weken een band opgebouwd.” Voor het nieuwe voorleesseizoen, dat start in het nieuwe schooljaar, zijn nog vrijwilligers nodig.
klik op de foto voor een beeldverslag van de diploma uitreiking


Over VoorleesExpress Walcheren
Twintig weken lang krijgt het gezin wekelijks een voorlezer thuis op bezoek. In dit uur introduceert de vrijwilliger het voorleesritueel. Ook krijgen de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en op andere manieren de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Het voorleesproject biedt ondersteuning aan kinderen met een taalachterstand.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)