Bedrijven presenteren zich tijdens 'Warme Winterborrel'

VLISSINGEN 27 januari - De loodsen11 en 13 aan de Voltaweg huisvesten een aantal startende ondernemingen. Zij maken deel uit van DOK41 dat deze startende ondernemers faciliteert, ondersteunt en adviseert. Doel is dat zij na twee à drie jaar op eigen benen kunnen staan.

Tijdens een ‘Warme Winterborrel’ lieten deze bedrijven op 27 januari zien dat zij zowel creatief als innovatief bezig zijn.
De deuren van beide loodsen stonden uitnodigend open. Bezoekers konden terecht voor informatie, maar leuker nog zelf aan de slag.
In de escape room een bom ontmantelen door het ontrafelen van een code bijvoorbeeld. Experimenteren met virtual reality, ontdekken hoe een green screen werkt.
Velen deden een screentest door voor de camera een stukje na te spelen uit de beroemde animatiefilm The Polar Express.

Een van de deelnemers in het project is Stichting CAVAK/FilmlabZ. Een bruisende broedplaats waar beginnende en ervaren Zeeuwse filmmakers elkaar ontmoeten.
CAVAK en Stihting ZigZag hebben het initiatief genomen voor een onderzoek naar de vestiging van een filmindustrie in Zeeland. ZB-planbureau heeft dit onderzoek uitgevoerd. Het rapport is tijdens de ‘Warme Winterborrel’ overhandigd aan gedeputeerde Jo-Annes de Bat.(foto rechts)
Conclusie is dat Zeeland vele mogelijkheden biedt. Hierbij is samenwerking op allerlei gebieden noodzakelijk om filmindustrie levensvatbaar te laten zijn.

De bedrijven die op dit moment deelnemen aan DOK 41 in de loodsen aan de Voltaweg zijn:
Buijs Energy, eCOAST Marine Research, FMJ E&I Zeeland, H6 Studio, HZ, studenten HBO-ICT
JP Avionics, Kedu Polymers, Mighty Impulse Media, Radio Holland, Samson Electronics, Stichting CAVAK | FilmlabZ, Uitgeverij Den Boer | De Ruite, Zoet Goed Taarten.

klik op de foto voor een rondje Warme Winterborrel


Meer informatie over DOK41/ www.dok41.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)